Versiune Romana English Version

info@montania.ro       

Noutati, Valea Prahovei
Telescaun Predeal
Valea Dorului Sinaia
Noul telescaun express Sinaia
Ski-pass Sinaia
Urmareste ultimele stiri de pe vale pe blogul de altitudine! Nu uita sa votezi in chestionarele zilei. Pararea ta conteaza!!
ki-pass Sinaia

23 Noiembrie 2008: Prima zapada serioasa a venit pe Valea Superioara a Prahovei. Dupa o zi de ninsoare abundenta, aproximativ 30 cm de zapada acopera partille de schi. In Sinaia, Predeal si Azuga, masinile de batut zapada sunt la datorie, tunurile de zapada compensand in locurile unde ninsoarea a fost spulberata de vant. Speram intr-o deschidere a sezonului de schi cat mai curand. Click to open Click to open

 

 

 

 

 

 

Click to open Click to open

 

Ski-pass Sinaia
Noiembrie 2008: Incepand cu sezonul de iarna 2008-2009, Teleferic S.A., detinatorul instalatiilor de transport pe cablu din Sinaia, introduce abonamentul de o zi (sau jumatate de zi) pentru perioada sporturilor de iarna. Cartele cu puncte nu vor mai exista. Mai multe detalii despre preturi».

Octombrie 2008 Nou Refugiu Salvamont. Un nou refugiu salvamont este in constructie pe platoul Bucegilor. Situat in zona Baba Mare, la aproximativ 2300m altitudine si avand o suprafata de 100 mp, Click to openacest loc va ajuta in coordonarea actiunilor de salvare in zona Babele si nu numai. Desi este o zona foarte circulata pe timp de vara, datorita accesului facil cu telefericul din Busteni, si a numeroaselor puncte de belvedere (Babele, acces catre Monumentul Eroilor, Sfinxul), aceasta zona nu beneficia de un refugiu salvamont, facand interventia echipelor de salvare mai dificila. Datorita noului refugiu, prezenta salvamont in zona Babele va fi permanenta, putand interveni mult mai eficient in cazurile de salvare. Noua baza salvamont va dispune de cabinet medical si spatii de odihna. Constructia a fost demarata in luna August 2008 si se doreste a fi finalizata in cel mai scurt timp, cu toate ca vremea la altitudine este destul de schimbatoare, semnele de iarna culminand cu zapada cazuta la sfarsitul lunii Septembrie.

Septembrie 2008 12 ursi relocati. La sfarsitul luniiaugust, 12 ursi au fost relocati din zona Sinaia in padurile din judetul Arges. In ultima perioada situatia se agravase, prin aparitia ursilor in Click to opencentrul statiunii, la ore nu tocmai tarzii. Erau deja de notorietate ursii ce-si faceau veacul in diverse viraje pe drumul catre Cota 1400 asteptand pe marginea drumuimancare de la turistii care nu au inteleles ca a hranii animalele padurii este o idee foarte proasta. Accidentul de la Brasov,dar si evenimentul in care un urs a atacat un turist german aflat in cort in zona Padina, a dus la aceasta masura adoptata rapid, pentru a evita posibile neplaceri in randul localnicilor si a turistilor. Ursii din Busteni au avut aceeasi soarta, un program similar adoptanduse si in Predeal.

Ianuarie 2008 Gondola Sinaia deschisa publicului.

Click to openTelegondola din Sinaia este Click to opendeschisa publicului. Chiar daca zona statiei de plecare sufera la capitolul amenajari, noua gondola (roz) poate fi un mijloc alternativ (telefericului sau autovehiculului) de transport pana la Cota 1400. Pretul unei urcari este de 10 RON. In zilele aglomerate de sarbatori s-a dovedit un mijloc foarte bun de a evita cozile de la teleferic din Sinaia. Daca sunteti in vacanta in Sinaia si nu vreti s-a va deplasati cu masina pana la statia gondolei, Transport Urban Sinaia este solutia.

Pentru 1 RON, puteti folosi microbuzele TUS ce opereaza pe ruta Izvor - Centru - Furnica si au cap de linie chiar la statia de telegondola. Astfel, in aproximativ 5-10 minute puteti parcurge distanta din centru (zona Postei) pana la statia de imbarcare a gondolei. Microbuzele circula la un interval de 30 minute, la coborare puteti folosi acelasi microbuz pana in centrul statiunii. Click to openRamane de vazut cum vor co-exista cele doua sisteme de taxare si anume cel al gondolei si cel al Teleferic S.A. Gondola foloseste acelasi tip de sistem electronic furnizat de AXESS, sistem ce este folosit in prezent de Teleferic. Ramane sa speram ca vom folosi o singura cartela, ideal din punctul de vedere al turistului. Mai mult, schiorii asteapta de la noua instalatie din Sinaia o orientare pro-schi (snowboard) si anume un pret care sa fie competitiv, actuala oferta de 10 RON nu ofera flexilibitate consumatorilor frecventi, ducand deci la o evitare a folosirii gondolei. Programul telegondolei Sinaia este 9-16, Marti pana la ora 12 se efectueaza revizie tehnica.

Decembrie 2008 Noi instalatii de transport pe cablu pe Valea Prahovei.

Incepand cu sezonul de schi 2007-2008, putem spune ca transportul pe cablu in statiunile de schi de peClick to open Valea Prahovei intra intr-o noua era. Astfel, fiecare dintre cele patru statiuni cu oferte de schi: Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal, beneficiaza de instalatii de ultima generatie. Fireste, acestea sunt vesti bune pentru iubitorii de schi si pentru turisti care vin sa inspire aerul de munte. Dintre cele patru statiuni cu oferta de sporturi de iarna, trei dintre ele vin cu noutati in noul sezon!

Bottom Station chairlift Predeal, Click to OpenCei mai importanti constuctori in domeniu isi disputa cele patru statiuni. Daca in Sinaia si Predeal, Poma a constuit in ultimii ani doua instalatii de telescaun debraiabil de patru locuri, Busteni este detinatoarea unui telescaun expres produs de Leitner. Kalinderu Busteni, Click to open Anul acesta Leitner "cucereste" si Azuga, urmand sa finalizeze o telegondola de opt locuri care inlocuieste vechiul telescaun. Telegondola Leitner din Azuga are o capacitate de 2000 de persoane pe ora, fiind compusa din 29 de gondole. Partiile care beneficiaza direct de aceasta instalatie sunt Sorica si Cazacu, ambele de 2100m lungime. Indirect beneficiaza partia "La Stana", situata la altitudine, cu o lungime de 800m.

Click to openPredealisi modernizeaza partea inferioara de transport pe cablu. Cele doua teleschiuri tip ancora au fost inlocuite cu un teleschi debraiabil, produs de Poma. Da! Nu este nici o greseala, Poma aduce in Predeal un concept foarte avansat, acela al teleschiului debraiabil. Daca ne-am obisnuit cu telescaunele debraiabile, teleschiul debraiabil este un concept nou pentru partiile de pe Valea Prahovei. Ideea este insa aceeasi ca si la telescaun, o eficienta mai buna, o viteza de urcare mai mare. Teleschiul Poma Click to openGenius din Predeal are o capacitate de 900 persoane pe ora, cu o viteza de 3.5 m/s.

Alt mare constructor, Doppelmayr, isi face aparitia in Sinaia printr-o telegondola de 8 locuri ce face legatura intre Cota 998 si Cota 1400.Doppelmayr a construit alte doua telegondole in Poiana Brasov si Mamaia, o alta instalatie fiind in constructie la Piatra Neamt. Cota 1400 din Sinaia devine astfel cel mai important "nod" de transport pe cablu din Romania.Aici se gasesc patru statii, doua de sosire: o telecabina si o telegondola, doua de plecare: o telecabina si un telescaun debraiabil. Click to openTelegondola din Sinaia este un mijloc alternativ de a ajunge la Cota 1400 si deserveste si partia ce coboara de la Cota 1400 in Sinaia, partie ce urmeaza sa fie reamenajata, cel mai probabil anul viitor.Click to open

O intrebare este fireasca: sunt totusi suficiente aceste investitii in transport pe cablu? Pentru numarul actual de piste de schi, raspunsul este afirmativ. un aspect foarte important al tranportului pe cablu este ca partiile sa poata prelua acest trafic care la urcare pare impresionant.

Un fapt inedit se petrece in Sinaia unde vor exista doua societati de transport pe cablu si "un singur munte". In statiunile din Alpi sau alte zone cu traditie in sporturile de iarna, de obicei este un singur operator al instalatiilor de tranport pe cablu, ceea ce duce la un singur tip de taxare. In Sinaia, actualele instalatii sunt detinute de Teleferic Prahova, noua telegondola fiind in proprietatea Primariei Sinaia. Din punct de vedere al schiorurului ar fi ideal o cartela comuna, totusi acest lucru probabil nu se va intampla, urmand sa avem sisteme de taxare diferite, dar si o concurenta pe masura! Astfel acest lucru nu poate fi decat in avantajul turistilor. Situatia poate deveni cu atat mai interesanta in cazul in care Primaria Sinaia va reusi sa duca la bun sfarsit planurile de constructie a unui telescaun expres si a unui teleschi in zona varfului Furnica de la Cota 2000. Va vom tine la curent ultimele stiri!

 
Telecabine
Telegondole Telescaune
Teleschiuri
Total instalatii
Sinaia
2
Ceretti & Tanfani
1
Doppelmayr
2
Poma|nec.
1
6
Predeal
-
 
-
1
Poma
2 | Poma
3
Azuga
-
 
1
Leitner
-
3
4
Busteni
-
 
-
1
Leitner
-
1

 

Octobrie 2007 Gondola Sinaia Cota 998 - Cota 1400. Lucrarile la noua constructie progreseaza cu rapiditate, estimarea fiind ca noua gondola sa fie operationala pana la sfarsitul acestui an. Expertii companiei Doppelmayr supervizeaza lucrarile de asamblare ale statiei de plecare, urmand ca lucrarile sa continue la statia de la Cota 1400. Noua gondola are o capacitate de 1700 de pasageri pe ora, timpul necesar parcurgerii distantei dintre cota 998 si cota 1400 fiind de aproximativ 5 minute, cu o viteza de 6 m/s. Linia este compusa din 35 de gondole, fiecare avand o capacitate de 8 locuri.

August 2007 Invitatie la concert de promenada. Primaria Sinaia va invita in Concert promenadafiecare Sambata, de la ora 18, in parcul statiunii, la concerte de promenada pe care le sustine Fanfara Consiliului Judetean Prahova, condusa de Alexandru Cazan. Acestea vor avea loc pana la data de 15 Septembrie!

August 2007 Festivalul International Enescu si Muzica Lumii. In perioada Enescu si muzica lumii15-19 August are loc cea de-a VIII-a editie a Festivalului international "Enescu si muzica lumii". Timp de cinci zile, peste 20 de virtuozi ai pianului, viorii, violoncelului, trompetei, solisti vocali si Cvartetul "Voces" vor oferi publicului piese din muzica romaneasca, universala si nu in ultimul rand, compozitii ale marelui maestru Enescu. Evenimentele vor avea loc intr-o atmosfera selecta: sala de muzica a Catelului Peles, sala de spectacole a Cazinoului, dar si in parcul "Dimitrie Ghica". Program: Spectacolele incep de la ora 19, cu exceptia celui de sambata, programat de la ora 17.

Click to openAugust 2007 Gondola Sinaia Cota 998 - Cota 1400. Lucrarile la noua gondola progreseaza, desi este greu de estimat daca vor fi finalizate pana la inceperea sezonului de iarna. Conform panoului informativ, data finalizarii lucrarilor este Iunie 2009. Sunt totusi semnale ca se doreste punerea in functiune in noul sezon. Fotografiile alaturate arata stadiul lucrarii la inceputul lui August 2007.

Iunie 2007 Lucrarile la noua gondola ce leaga cota 998 de cota 1400 au inceput! Se preconizeaza finalizarea liniei de transport pe cablu pana la inceputul sezonului de iarna.Click to open

Un amplu proiect de modernizare a domeniului schiabil Sinaia este in faza de proiect. Este vorba despre un telescaun debraiabil ce va fi montat pe Valea Soarelui. Acesta va avea o capacitate de 1.800 de persoane pe ora si o viteza de 5 metri pe secunda. Deasemenea se va contrui si un teleschi, cu o capacitate de 1.000 de persoane pe ora si o viteza de 3 metri pe secunda. Lungimea celor doua instalatii va fi de 1.450 de metri pentru telescaun, respectiv 1.050 de metri pentru teleschi, deplasarea pe cele doua trasee durand aproximativ 5 minute.
In ceea ce priveste sistemul de inzapezire artificiala, acesta va avea ca punct de plecare statia de jos a telegondolei, loc unde va fi amenajata o priza de captare si un rezervor pentru a stoca apa necesara producerii zapezii artificiale. In proiectul acestei investitii sunt cuprinse, de asemenea, si construirea unui grup sanitar, dotat cu statie de epurare proprie, si achizitionarea a doua masini de batut zapada.
investitia este estimata la 21 de milioane de euro, din care 9,3 milioane euro vor costa constructiile si montajele, iar restul utilajele propriu-zise.

Sursa: www.ziarulprahova.ro

Ianuarie 2007 S-a deschis patinoarul din parcul Ghica! Programul este pana in jurul orei 22 cu pauze pentru refacerea sufrafetei de gheata. Preturi: 10 RON pentru 1,5 ore, inchirieri patine 10 RON.

Decembrie 2006 Preturile cartelelor magnetice pentru sezonul 2006-2007 au fost afisate.[Detalii...]

August 2006 Intr-un interviu acordat Ziarului Prahova, domnul Viorel Carjan, specialist in fauna al Directiei Silvice Prahova, a precizat: "La Sinaia - unde ursul este specie protejata («genofond pe urs») - am identificat: 26 de ursi - 4 masculi, 5 femele, 2 tineri, 7 pui; 44 de cerbi comuni (cu coarnele candelabru), 70 de capriori, 50 de capre negre, 68 de mistreti, 10 cocosi de munte, precum si viezuri, vulpi, jderi de copac, veverite, ierunci, lupi, rasi si pisici salbatice. In Ocolul Azuga am constatat, prin mijloace specifice, ca ar convietui 79 de cerbi comuni, 87 de capriori, 166 de capre negre, 50 de mistreti, 32 de cocosi de munte, 29 de ursi (15 masculi, 11 femele, 1 tanar, 2 pui) precum si viezuri, vulpi, jderi de copac, jderi de piatra, veverite, ierunci, lupi, rasi, pisici salbatice, cam in acelasi numar ca in ocolul vecin". Speciile ale caror efective sunt reduse sunt foarte greu de inventariat, a mai spus Viorel Carjan, detectarea acestora facandu-se pe baza urmelor identificate de padurari, deoarece animalele pot fi vazute doar in urma unei asteptari indelungate.

Sursa: www.ziarulprahova.ro,

Martie 2006 Aplicatie de exceptie în muntii Bucegi! Jandarmii de la Centrul Montan din Sinaia si omologii lor din Franta au prezentat în premiera aparatura moderna de detectare electronica a victimelor surprinse de avalansa. Aparatele pot indica prezenta corpurilor chiar la 40 de metri distanta si patru metri adâncime, eficacitatea lor a fost demonstrata în actiuni de salvare reale desfasurate în Franta.

Timp de trei saptamâni jandarmii români si francezi s-au pregatit cot la cot în conditii extreme si au simulat cautarea victimelor prinse sub zapada în Valea Pelesului.

Ofiterii francezi ai Centrului Montan din Chamonix care activeaza în Alpii francezi au fost impresionati de profesionalismul jandarmilor români. Centrul Jandarmilor Montani Sinaia intentioneaza sa fomeze un serviciu salvamont performant cu cadre militare, dupa modelul european, pentru a sprijini echipele de salvatori montani locali.

Jandarmii francezi au adus românilor 30 de aparate de detectare a victimelor prinse sub zapada, lopeti speciale, sonde de detectie si echipament de schi si catarare pe gheata, valoarea totala a donatiei fiind de peste 50 de mii de euro.

Sursa: www.realitatea.net, 23.03.2006

Martie 2006 Telescaunul expres, intre Cota 1400 si Cota 2000, a fost inaugurat la sfarsitul lui Februarie! Astfel, accesul in Valea Dorului se face foarte rapid, in weekend nu mai este tipenie de om la Cota 1400. Cartele din Sinaia pot fi folosite in Predeal, si invers. Ambele statiuni au acelasi sistem de taxare, pus in functiune de Axess.
Click to open Click to open Click to open Click to open Click to open
Februarie 2006 Constructia liniei de telescaun expres, intre Cota 1400 si Cota 2000, este aproape finalizata! Scaunele sunt gata de "pus pe cablu", iar in curand se vor face primele teste. Inaugurarea este estimata pentru jumatatea lui Februarie 2006! Sistemul de taxare a fost schimbat cu un nou sistem pe baza de cartele de proximitate! ATENTIE: vechiul sistem, pe baza de cartele, nu mai este in functiune, iar vechile cartele nu mai pot fi utilizate. Totusi, punctele ramase se pot transfera pe noile cartele. Pentru noile cartele se percepe o garantie de 20 RON! Si ca ultima noutate, pentru prima data, cartelele din Sinaia pot fi folosite si in Predeal!
Ianuarie 2006 Constructia liniei de telescaun expres, intre Cota 1400 si Cota 2000, continua. Ultima noutate este montarea cablului de tractiune si lucrarile de finalizare ale statiei de la Cota 1400. Astfel, sunt sanse ca in Februarie 2006 sa "urcam expres" spre Cota 2000.

Decembrie 2005 Montania va aduce ultimele noutati de pe Valea Prahovei. Sezonul de schi 2005-2006 pare promitator, partiile sunt deja deschise in Sinaia!! Echipa Montania a vizitat pentru voi Predeal, Azuga, Busteni si Sinaia. Din primele trei statiuni nu sunt noutati, ci numai poze proaspete. Stirile bune vin din Sinaia, unde lucrarile la noul telescaun expres avanseaza rapid! Va vom tine la curent cu progresul lucrarilor, pana atunci va prezentam, in imagini, cum se prezinta zona!!

Sinaia, Decembrie 2005
Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open
Busteni, Decembrie 2005
Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open
Azuga, Decembrie 2005
Azuga - Cazacu, Click to open Azuga - Cazacu, Click to open Azuga, Click to open Azuga, Click to open Azuga, Click to open
Predeal, Decembrie 2005
Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open

Decembrie 2005 Lucrarile la noul telescaun expres din Sinaia avanseaza rapid. Statia finala este aproape finalizata, toti stalpii si consolele sunt montate. Lucrarile s-au intensificat la statia de pornire de la Cota 1400. Noua instalatie va fi operationala la inceputul anului 2006. Va vom tine la curent cu ultimele noutati!

 

 

 

O alta noutate este noul sistem de taxare. Astfel Sinaia va beneficia de o instalatie moderna in domeniu ce faciliteaza folosirea cartelelor de proximitate. In sezonul urmator Este posibil sa fie introdus si abonamentul de o zi.

 

 

Montania.ro va prezinta poze inedite de la constructia telescaunului expres din Sinaia!! Decembrie 2005. ATENTIE: pozele sunt protejate prin legea dreptului de autor. Copierea lor, fara acordul scris al autorului, este interzisa.

Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open
Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open
Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open Telescaun Expres Sinaia, Click to open

 

Noiembrie 2005 Lucrarile la noul telescaun expres, de 4 locuri, avanseaza! De curand s-au finalizat lucrari dificile, la altitudine, la statia finala. Lucrarile au fost executate cu ajutorul unui elicopter ce a fost (este) folosit la transportul materialelor. Sa speram ca vremea va "ajuta", astfel incat linia de telescaun va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an.

Septembrie 2005 Zvonurile devin realitate... au inceput pregatirile pentru constructia liniei de telescaun Cota 1400 - Cota 2000 in Sinaia. Desi suntem in Septembrie, Teleferic S.A. vrea sa puna in functiune noul telescaun inainte de sarbatorile de iarna. Telescaunul va fi expres, debraiabil, cu patru locuri si va oferi o alternativa telecabinei existente. Traseul noului expres urmareste indeaproape traseul vechiului telescaun ce lega Cota 1400 de Cota 1860. Speram sa avem o toamna lunga cu vreme frumoasa, iar la iarna sa ne bucuram de noul expres! Astfel Sinaia revine in forta cu oferta de iarna, beneficiind de ultimele noutati in domeniul transportului pe cablu si de cel mai spectaculos "teren" de schi de altitudine din Romania.

August 2005 Bottom Station chairlift Predeal, Click to Open In editia de primavara a revistei editata de Poma, avem un interviu cu Domnul Marc Velu, Manager de Export. Referinduse la Romania, Domnul Velu a comentat. "Acest sezon (2004-2005) am livrat un telescaun PHOENIX 4, detasabil, primul telescaun de acest gen construit de POMA in Romania". "Acest telescaun are o lungime de 1657m si o diferenta de nivel de 610m, cu o capacitate de 2400 persoane pe ora. In primul sfarsit de saptamana in care a functionat a transportat 20000 de persoane! Acest telescaun a inlocuit alte doua linii. Noi am livrat toate echipamentele, iar stalpii, bratele si alte subansamble au fost construite pe loc. Compania beneficiara, SC Teleferic Prahova, care detine si echipamentele din Sinaia, doreste sa renoveze echipamentele din Predeal complet, urmand sa instalam un nou telescaun PHOENIX 4 in acest an".

Ne face o deosebita placere sa aflam ca Poma va mai monta in Romania echipamente de transport pe cablu. Se pare ca urmatorul telescaun expres va fi montat de Poma la Sinaia. Viitoarea instalatie are urmatoarele caracteristici tehnice:

Phoenix 4  
Capacitate pe ora: 2400 p/h
Numar de pasageri pe vehicul: 4
Lungime: 2050 m
Diferenta de nivel: 650 m
Viteza: 5 m/s
Viteza de salvare: 1 m/s
Durata calatoriei: 6.8 min
Putere motor principal: 650 kW
Tip de prindere: OMEGA T
Locatia statiei tractoare: plecare
Locatia statiei de tensiune: plecare
Numarul de vehicule: 90
   
Telescaun Poma Sinaia, Romania
Martie 2005

O tura prin statiunile de pe valea Prahovei, pentru a aduna ultimele noutati... si sa ne convingem cu ochii (aparatul digital) nostri ca "expresurile" functioneaza... S-o luam in ordine:

Busteni: "Expresul" la datorie, chiar daca in ziua vizitei noastre nu mergea... conditii nefavorabile. Totusi la Busteni am gasit cea mai buna organizare, zapada in conditii bune, iar sosirea transformata intr-un loc foarte animat. Pare cel mai reusit loc pentru organizarea deja cunoscutelor transmisii live de la munte, avand o zona de finish foarte larga, o posibila organizare de evenimente neafectand prea mult siguranta schiorilor in zona de imbarcare la telescaun.
+
Instalatie de cablu de ultima generatie
Un loc animat, foarte bun pentru o familie la schi cu nivel incepator-mediu
-
o singura partie... deci nici o posibilitate de a incerca altceva
Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open
Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open Kalinderu Busteni, Click to open Click to open
Azuga: Locul parca a inceput sa "oboseasca". O surpriza placuta totusi a fost sa decoperim un nou teleschi, instalat pe versantul vestic in golul alpin. Totusi, partia care s-a format acolo este mai mult decat modesta. Am testat si viitoarea partie Cazacu (la debarcarea din scaun se urca putin si se coboara prin dreapta scaunului). Mai este totusi de lucru, coborarea pe care am facut-o putand fi incadrata la extrem, pe un jgheab de zapada printre niste buturugi imense... noroc ca era zapada mare. Totusi, partia pare mai buna decat Sorica, asteptam deci amenajarea completa.
+
Poate cea mai reusita partie din tara, de fapt singura partie omologata de FIS in Romania
  Viitoarea partie Cazacu... promite
-
Instalatie de cablu depasita, in zile aglomerate se sta la coada mai mult de 30 minute... ceea ce nu mai putem numi zi de schi si relaxare.
Azuga - Cazacu, Click to open Azuga - Cazacu, Click to open Azuga, Click to open Azuga, Click to open Azuga, Click to open
Azuga Ski Slopes, Click to open Azuga Ski Slopes, Click to open Azuga Ski Slopes, Click to open Azuga Ski Slopes, Click to open Azuga Ski Slopes, Click to open

Predeal: Noua instalatie din Predeal... excelenta! Rapida si silentioasa... face toti banii. Totusi, am fost dezamagiti de alte aspecte: zona de imbarcare este conceputa cam prost, din lipsa de spatiu scaunul nu preia schiorii la capacitate maxima, deci este loc de optimizare. Zona de debarcare este chiar periculoasa, un viraj la 180 de grade te astapta exact cand te dai los din scaun. Mai este si o lipsa acuta de spatiu, astfel ca risti sa lovesti schiorii care s-au debarcat inainte. Si un paradox: noul expres creaza aglomeratie pe partie... asa de mare ca aproape nu ai pe unde sa cobori...

+
Instalatie de cablu excelenta, cu toate ca mai sunt mici lucruri de pus la punct
  Zapada intretinuta in conditii foarte bune
-
Aglomeratie pe partii
Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open
Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open Predeal Ski, Click to open

Sinaia: Pentru o analiza completa am hotarat sa mentionam in aceasta comparatie si Sinaia. Lipsa de investitii in Sinaia face ca aceasta statiune sa para in "urma" celorlalte de pe vale. Totusi, pentru un avansat in ale schiului, Sinaia ofera de departe cel mai bun schi de pe valea PH. Lunile Februarie-Martie 2005 au fost de vis la Sinaia, precipitatiile abundente sub forma de zapada au adus stratul de nea la 140 cm la Cota 1500, in Valea Dorului este o zapada de vis, s-a schiat in powder de 50 cm... asta in timp ce la sfarsitul lui Martie, in celelalte statiuni situate la altitudine mai mica a plouat. Totusi... se pare ca investitiile vin si la Sinaia, sunt zvonuri ca in primavara 2005 se va incepe constructia unui telescaun expres (gondola) de la Taverna Sarbului pana la Cota 1400 si un alt telescaun expres de la Cota 1400 la Cota 2000. Pana atunci nu ne ramane decat sa ne bucuram de zapada existenta. Estimam ca in aceasta primavara se va schia in Sinaia pana in luna Mai.

+
Cele mai bune partii (amenajate) de altitudine din Romania
  Singurul loc unde te poti bucura de powder, iar zona de freeride este prectic nelimitata!!
  Un loc excelent si pentru snowborderi, care din pacate, in Romania, nu prea au partii numai pentru ei (spre exemplu half pipe). Totusi, Sinaia este locul ideal dupa ninsorile abundente.
 
Datorita ofertei de joasa altitudine (Azuga, Busteni, Predeal) in Sinaia vin numai schiorii care prefera adrenalina la max si atmosfera de schi de altitudine. Amatorii de petreceri si dat cu punga lipsesc aproape cu desavarsire.
-
Instalatiile de transport pe cablu au nevoie urgenta de modernizare. Totusi, in timpul saptamanii este un loc excelent.

 

Montania, Martie 2005

OFERTA SPECIALA CAZARE

O noua versiune a "Bucegi Mountains - Ski Touring", singurul ghid de schi de tura (in limba engleza) existent la ora actuala, ... [mai mult]

"Schi si Snowboard: tehnici, echipament si partii; ghid pentru incepatori mai mari sau mai mici", ... [mai mult]