Versiune Romana English Version

info@montania.ro       

Schi si Snowboard: tehnici, echipament si pârtii

ghid pentru începatori mai mari sau mai mici

Andrei Roman

Montania.ro are deosebita placere sa prezinte o noua aparitie editoriala: "Schi si Snowboard: tehnici, echipament si partii; ghid pentru incepatori mai mari sau mai mici" de Andrei Roman. Lucrarea vine in ajutorul celor ce vor sa schieze pentru prima data sau a incepatorilor ce doresc sa perfectioneze tehnica schiului sau a snowboardului. Scrisa de un om de munte (si monitor de schi), care a deslusit tainele schiului la poalele muntilor Bucegi, in Sinaia, lucrarea contine o multime de sfaturi utile, foarte necesare in ziua de azi. Acest ghid (90 de pagini) contine o multime de raspunsuri la intrebari care cu siguranta vi le-ati pus, incepand de la cat costa echipamentul si terminand cu locurile de schi din Romania. Procurand acest ghid vezi optimiza cheltuielile legate de schi/snowboard si veti avea iesiri hivernale cu mai putin stres! Puteti achizitiona cartea numai prin comanda pe internet.

Cuprins

Introducere

1. Echipamentul - din ce în ce mai specializat si mai scump. Cum sa cumperi la pretul si la calitatea de care ai nevoie. Marcile de pe piata. Preturile. Ce trebuie sa stii despre: clapari, schiuri, îmbracaminte, accesorii. Cum e mai avantajos sa cumperi.

2. Închirierea echipamentului cere putina atentie. Centrele de închiriere, potrivirea claparului, înaltimea schiurilor, verificarea.

3. Ce te poate învata un monitor. Momentele cele mai utile când îti poti lua un instructor. Preturile. Cum sa economisesti bani.

4. Ce sa faci pe schiuri în primele 7 zile. Plugul si virajul în plug. Pasii de urmat, pe zile.

5. Rezolvarea problemelor începatorilor: cazatura, echilibrul, oboseala, pierderea încrederii, încalecarea schiurilor, viteza excesiva, hopurile, contrapantele, tehnica reculului, zapada afânata.

6. Pozitia corecta declanseaza miscarile corecte. Cum sa tii: capul, bustul, umerii, mâinile, soldul, genunchii, gleznele.

7. Tehnica schiului se învata pe bucati. Declansarea virajului prin: frânare, rotatie, contrarotatie, flexie-extensie, pivotare, împingerea piciorului, avântarea bustului. Conducerea virajului cu ajutorul: balansului, mâinilor si punctarii cu betele, frânarii, presiunii în zapada, pozitiei adoptate. Finalizarea virajului.

8. Cum sa îmbini câteva trucuri si sa schiezi armonios.

9. Tipuri de viraje: ocolirea cu deschidere simultana, stemcristiana, cristiania paralela, cristiania cu rotatie, cristiania cu anticipare, cristiania cu absorbtie, serpuirea, carvingul.

10. Tehnica de baza pe snowboard. Echipamentul. Preturile. Pârtiile. Pozitia. Derapajul. Cazatura. Controlul placii. Virajul spre stânga. Virajul spre dreapta. Virajul taiat. Coborârea directa. Saritura.

11. Pârtiile românesti pentru practica si teoria schiului. De la Arieseni la Vatra Dornei.

Introducere

Un astfel de ghid te poate ajuta în ziua în care te hotarasti sa pui schiurile în picioare sau dupa mai multi ani de schi fara profesor sau fara alta teorie decât cea a prietenilor. Te orienteaza în alegerea echipamentului la pretul si la calitatea de care ai nevoie, între numeroasele modele de echipament fiind greu de facut diferenta si existând riscul sa cumperi la întâmplare ceva ce s-ar putea sa nu îti foloseasca sau sa te încurce. Mai afli la ce te poti astepta de la un monitor de schi, cum îl gasesti, când si cât timp ai nevoie de el. Sunt descrise, în alt capitol, principalele zone de schi din România, cu pârtii pentru începatori sau avansati si cu avantajele sau dezavantajele lor. Vei urmari, pas cu pas, ce reguli trebuie sa urmezi ca sa ajungi sa schiezi corect, adica lejer si placut.

În caz ca vrei sa înveti snowboardingul vei gasi, la fel, detalii despre echipament, despre tehnica de baza si câteva trucuri. Daca schiezi deja destul de bine, dar ai unele probleme, vei gasi aici reguli de baza si tipuri de tehnica de schi pentru a te perfectiona fara instructor.

Ceea ce înveti trebuie îmbinat cu propriile experiente, încercari si erori.

Daca ai probleme poti apela din când în când la un monitor de schi, solutie mai simpla si mai ieftina decât aceea de a-l lua în permanenta dupa tine.

Ghidul nu se adreseaza schiorilor de performanta, neav ând pretentia vreunei metodologii strict definite, ci oricui are nevoie de un sprijin în plus fata de ceea ce afla de la prieteni sau monitorul de schi si de o orientare acccesibila. Nu vei prinde schiul doar citind, dar vei sti ce presupune si ce idei trebuie sa urmezi.

Ca sa-ti fie utila nu trebuie sa o înveti pe dinafara (fara sa mai mergi la schi), ci sa o rasfoiesti înainte si eventual dupa ce mergi pe pârtie, în capitolele care te intereseaza.

 

COMANDA ONLINE - Pretul total este 10 RON!
Pentru comenzi va rugam sa completati formularul urmator.

Nume
Adresa
Oras
Cod Postal
Tel./Fax
Email
Numar Exemplare
Informatii Aditionale
Va rugam sa introduceti corect codul de securitate! 

Va rugam sa completati corect campurile care contin numarul de telefon sau adresa de e-mail pentru a va putea trimite confirmarea comenzii.
 

 

OFERTA SPECIALA CAZARE

O noua versiune a "Bucegi Mountains - Ski Touring", singurul ghid de schi de tura (in limba engleza) existent la ora actuala, ... [mai mult]

"Schi si Snowboard: tehnici, echipament si partii; ghid pentru incepatori mai mari sau mai mici", ... [mai mult]