Versiune Romana English Version

info@montania.ro       

4-7 Februarie 2010, Kalinderu, Busteni, Romania

Cupa Mondiala la Catarare pe Gheata - FINALA competitiei

Etapa de Cupa Mondiala la catarare pe gheata s-a incheiat duminica la Busteni.

Park Hee Yong si Shin Woon Seon castiga Campionatul Mondial. Facem precizarea ca Markus este membru al Clubului Alpin Roman!

Un nou record de viteza la catarare pe gheata a fost stabilit Duminica de catre Pavel Gulyaev cu timpul de 8,13 secunde pentru 15 metri!

 

 

 

 

2009 speed record!

Ice World Cup Busteni

Ice World Cup Busteni

sursa: www.clubulalpinroman.org, www.uiaa.ch, www.iwcbusteni.ro

 

 

Acestea erau impresiile de la prima editie, 9-11 Februarie 2006, Kalinderu, Busteni, Romania

In perioada 9-12 Februarie a avut loc in Busteni, a treia etapa a Cupeii
Mondiale de catarare pe Gheta, organizata de UIAA. Patru zile de adrenalina maxima si atmosfera internationala de concurs, intr-un peisaj mirific la poalele Bucegilor. Totul s-a terminat intr-un superb foc de artificii, dar ce este cel mai important, este figura frumoasa care au facut-o organizatorii competitiei, care in acest fel au last usa deschisa pentru organizarea viitoarelor editii ale Cupei Mondiale. Concurentii s-au aratat incantati de structura de catarare din Romania, structura gandita de Attilio Munari si Massimo Da Pozzo, dar si de atmosfera incendiara creata de publicul romanesc. Au fost totusi probleme la proba de catarare in viteza, dar per total putem spune ca totul e bine cand se termina cu bine. Mai mult, este o deosebita placere sa constatam urmatoarele ganduri mentionate de Mihai Pupeza, organizatorul etapei din Busteni: "Participantii au completat un chestionar menit sa evalueze cele 5 etape ale Cupei 2006. Parametrii cotati au fost organizarea, atmosfera, calitate structura, calitate trasee si arbitraj. Ma bucura sa fac cunoscut ca etapa Busteni a fost cotata de toti cei care-au participat la ea ca cea mai buna din circuit, calificativele mergand de la "foarte bine" la "excelent" la "si-au dat toata silinta sa iasa grozav si au reusit".

Toate acestea vor avea si rezultate ce pot duce la organizarea finalei din 2007 chiar la Busteni!! Mihai Pupeza mentioneaza ca: "Ieri (05.03.2006 n.n.) cei 4 membri ai Comisiei prezenti la Hemsedal s-au intalnit cu organizatorii locali, cu cei a etapei de la Spicak (si Busteni) si cu reprezentantii sportivilor. Mentionez ca a fost prezenta si o delegatie japoneza venita sa invete, Japonia dorind sa intre in circuitul Cupei in 2007. Rolul intalnirii a fost de a culege informatii, concluziile urmand sa le tragem la intalnirea Comisiei la sfarsitul lui aprilile la Courmayeur.

Anticipez sugestii ale sportivilor ca finala Cupei 2007 si Campionatul Mondial (un singur concurs - s-ar desfasura pt. prima data sub auspiciile UIAA) sa se desfasoare la Busteni."

Sa speram deci ca ne vom admira cataratorii pe gheta si anul viitor, la Busteni!

Echipa Montania, 06.03.2006

Click to open Click to open Click to open Click to open Click to open
Click to open Click to open Click to open Click to open Click to open
 

 

 

 
 

Mai multe informatii la www.clubulalpinroman.org

 

OFERTA SPECIALA CAZARE

O noua versiune a "Bucegi Mountains - Ski Touring", singurul ghid de schi de tura (in limba engleza) existent la ora actuala, ... [mai mult]

"Schi si Snowboard: tehnici, echipament si partii; ghid pentru incepatori mai mari sau mai mici", ... [mai mult]